Espresso domácí


Cena: 3000 Kč

Lektor: Dušan Pavelka

Termín bude již brzy!

Kapacita: 4 účastníci

Délka kurzu: 3 hodiny


Popis kurzu

Tento kurz bude jako cesta kávy – od zrna až k šálku espressa. Na začátku je zrno, a proto se na úvod dozvíte všechno o výběrové kávě – co to vlastně je, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a jaké jsou rozdíly při pražení. A samozřejmě jak a podle čeho si kávu vybírat. A pak už jí kouknete na zrnko. Naučíte se nastavit mlýnek, abyste zjistili, jak důležité pro přípravu kávy to je. Potom už budete trénovat – samotnou přípravu i šlehání mléka. Na konci cesty, která pro vás ale může být teprve začátkem, si vychutnáte svůj dokonalý šálek espressa.

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je pro kohokoli, kdo má rád dobrou kávu, především espresso, a rád si ho připravuje i doma.

Co se na kurzu naučíte:

  • co je to výběrová káva,
  • druhy zpracovávání a pražení kávy,
  • práci s mlýnkem,
  • techniku tampování,
  • vychytat recepturu pro espresso,
  • správně připravovat espresso,
  • šlehat mléko.

O lektorovi


Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i výběrovou kávou. Hned po absolvování hotelové školy si našel práci v kavárně a brzy zakotvil v Bratislavě v podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden, poté do kavárny Urban House, kde už pracoval jako šéfbarista, a nakonec do bistra Fach. Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in Good Spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in Good Spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.