Filtrovaná káva doma

Cena: 3000 Kč

Lektor: Dušan Pavelka

02.11.2022 10:00

Kapacita: 4 účastníci

Délka kurzu: 3 hodiny


Menu/Receptury

  • Aeropress
  • V60
  • French press
  • Moka konvička

Popis kurzu

Naučíte se základní receptury na několik způsobů přípravy kávy – aeropress, V60, French press a moka konvičku. Vysvětlíme si, jak kávu ovlivňují různé proměnné (poměry, kvalita vody, hrubost mletí, receptura) a jak s nimi pracovat, abyste využili potenciálu dobrého zrna na maximum! 
Taky se dozvíte, jak kávu vybírat, a co je to vlastně výběrová káva, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a praží. A protože filtrovaná káva je Dušanova oblíbená disciplína, máte se opravdu na co těšit!

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určen všem kávomilům, zvlášť pokud je zajímají alternativní metody.

Na kurzu se naučíme:

  • základy kávy,
  • jak si ji vybírat,
  • jak se káva zpracovává a co všechno ovlivňuje její chuť,
  • jak si skládat recept a co ho ovlivňuje,
  • lépe rozumět vodě a mletí, 
  • různé způsoby přípravy filtrované kávy.

O lektorovi


Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i výběrovou kávou. Hned po absolvování hotelové školy si našel práci v kavárně a brzy zakotvil v Bratislavě v podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden, poté do kavárny Urban House, kde už pracoval jako šéfbarista, a nakonec do bistra Fach. Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in Good Spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in Good Spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.