Filtrovaná káva doma

Cena: 2800 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Ondřej Štokl

03.12. 2024

v 17:00

Kapacita: 4 účastníci

Délka kurzu: 3 hodiny


Menu/Receptury

  • Aeropress

  • V60

  • French press

Popis kurzu

Naučíte se základní receptury na několik způsobů přípravy kávy – aeropress, V60, French press a moka konvičku. Vysvětlíme si, jak kávu ovlivňují různé proměnné (poměry, kvalita vody, hrubost mletí, receptura) a jak s nimi pracovat, abyste využili potenciálu dobrého zrna na maximum! 
Taky se dozvíte, jak kávu vybírat, a co je to vlastně výběrová káva, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a praží.

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určen všem kávomilům, zvlášť pokud je zajímají alternativní metody.

Na kurzu se naučíme:

  • základy kávy,
  • jak si ji vybírat,
  • jak se káva zpracovává a co všechno ovlivňuje její chuť,
  • jak si skládat recept a co ho ovlivňuje,
  • lépe rozumět vodě a mletí, 
  • různé způsoby přípravy filtrované kávy.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.