Filtrovaná káva doma
Lektor: Ondřej Štokl
03.12. 2024
v 17:00
Kapacita: 4 účastníci
Délka kurzu: 3 hodiny
Menu/Receptury
Aeropress
V60
French press
Popis kurzu
Naučíte se základní receptury na několik způsobů přípravy kávy – aeropress, V60, French press a moka konvičku. Vysvětlíme si, jak kávu ovlivňují různé proměnné (poměry, kvalita vody, hrubost mletí, receptura) a jak s nimi pracovat, abyste využili potenciálu dobrého zrna na maximum!
Taky se dozvíte, jak kávu vybírat, a co je to vlastně výběrová káva, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a praží.
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Kurz je určen všem kávomilům, zvlášť pokud je zajímají alternativní metody.
Na kurzu se naučíme:
- základy kávy,
- jak si ji vybírat,
- jak se káva zpracovává a co všechno ovlivňuje její chuť,
- jak si skládat recept a co ho ovlivňuje,
- lépe rozumět vodě a mletí,
- různé způsoby přípravy filtrované kávy.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.