Hostina z Brasileira
Lektor: Martin Matys
19.02.2024
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 5 hodiny
Menu
- caipirinha
- pao de queijo - tradiční sýrové pečivo
- smažené krevety
- losos s marakujovou omáčkou
- steak picanha
- omáčka molho de Campanha
- fazole s klobásou
- creme de papaya
Popis kurzu
Šéfkuchaři Martinovi Matysovi se neřekne jinak než Mario. V Brazílii je totiž jako doma, a to samé platí o Brasileiru U Zelené žáby, kde sbírá zkušenosti déle než 20 let. Ty se rozhodl sdílet na kurzu, kde vám odtajní, proč jsou sýrové bochánky pao de queijo tak návykové, vysvětlí přípravu krevet na brazilský způsob i grilování hovězího steaku a společně se pustíte také do míchání caipirinhy. Zlatým hřebem večera bude velkolepá hostina. A jako nášup si vychutnáte úsměvné příběhy – o brazilské kuchyni uprostřed Prahy, ale také o cestách za inspirací a životě v rodině zvané Ambiente.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Martin Matys je šéfkuchařem Brasileira U Zelené žáby už od roku 2003. Díky svému tatínkovi, také kuchaři, měl k vaření blízko už od mala. Jako důležitou zkušenost vnímá štaci v hotelu Renaissance v Düsseldorfu, kde pracoval se surovinami, se kterými se dříve setkával jen vzácně. Z Německa se pak přesunul do pražského Fromina a právě tam potkal spoustu budoucích kolegů z Ambiente. Jeho prvním angažmá v rámci ambi podniků byla Pasta Fresca, později dostal příležitost vést Brasileiro. Od té doby si do Brazílie zaletěl už desetkrát, naučil se portugalsky a zvládl svou vášeň pro kuchařinu předat i na další generaci Matysů.