Sladké a kynuté z Esky!

OBSAZENO

Lektor: Jaroslav Kozdělka

17.04. 2024

v 16:00

Kapacita: 8 účastníků

Délka kurzu: 4–5 hod.


Receptury

  • loupáky

  • koláče

  • koblihy

Popis kurzu

Šéfpekař Esky Jarda Kozdělka vás během kurzu naučí, jak doma zvládnout sladké těsto jednou pro vždy. Naučíte se, jak na měkké, nadýchané a voňavé loupáky. Ukážeme si, jak na ně zadělat těsto, co je pro jeho kynutí důležité a jakou péči mu před i po pečení dopřát. Natrénujeme si tvarování loupáků, ale i koláčů a domů si tak odnesete tašku plnou vypečeného dobra! A jedno je jasné - pokud na vás příště v Esce nezbyde loupák, budete vědět, jak na něj doma! 

Pro koho je kurz určený a co se na něm naučíte:


Pro všechny, kdo milují vůni čerstvého pečiva.

Naučíte se:

  • pravidla a praktické tipy, jak obecně pracovat se sladkým kynutým těstem + info o surovinách (mouka, máslo, kvasnice, ...),

  • alchymie kynutí,

  • zvládnutí jednoho super základního kynutého těsta > využití na X způsobů

  • připravíme si loupáky, koláče a koblihy

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další kuchařské zkušenosti získal také při cestování a spolupráci se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se stal jako zástupce šéfkuchaře pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty pečené dobroty z pece, které nás těší každý den.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1