Jsme místem pro středoevropskou kuchyni

Skrze gastronomii zkoumáme region střední Evropy, kde žijeme a tvoříme. Snažíme se popsat, z čeho vychází, jaká je a kam směřuje. Chceme, aby se Praha stala centrem středoevropské kuchyně, která bude známá po celém světě. 


Proč to děláme

Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.


Nejbližší kurzy

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak si připravit co nejlepší kávu doma na svém kávovaru? Od Ondry se dozvíte základní informace o kávě a jejích odrůdách, ale prim bude hrát na tomto kurzu trénink!

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Tento kurz vybrousí krájecí schopnosti všech účastníků k dokonalosti – je určen jen pro 4 osoby a kreativní šéfkuchař František Skopec tak může každému věnovat intenzivní pozornost. Během 3 hodin vás naučí mistrovské techniky filetování ryb, porcování kuřete nebo náležité přípravy masa na steak. Kurz je určený pro pokročilé účastníky a navazuje na náš základní kurz Krájej jako šéfkuchař.


Kde nás najdete?

Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1

+420 221 105 221
um@ambi.cz

Kontaktujte nás