Kurzy pro kuchaře


Jsou určeny kuchařům a sous-chefům, kteří si pod vedením zkušeného šéfkuchaře, ať už ze skupiny Ambiente, či mimo ni, zdokonalí základní řemeslné techniky a prohloubí znalosti o surovinách. Kuchaři se během 4 hodin snaží co nejvíc poznat a pochopit danou surovinu a pak z ní připravují různé pokrmy za využití rozmanitých kuchařských přístupů.

Témata: rýže, těstoviny, maso, luštěniny, brambory, vejce, těsto a základy pekařiny, oleje a octy, omáčky, maso, cukrařina pro kuchaře, mléko, máslo a jogurty atd.

Ke kořenům


Dvoudenní kurz pro kuchaře, sous-chefy i šéfkuchaře. Chceme provázat teorii s praxí v kuchyni a s realitou na farmách. Proto vás zavedeme z města na pole, do vinohradu, na jatka, do sýrárny, mlýna... a odtamtud zpátky do kuchyně. Věříme totiž, že pochopení suroviny v kontextu tradice, zemědělství a sezony představuje způsob, jak v kuchařích probudit hrdost na řemeslo, ale také chuť spolupracovat s farmáři a zvyšovat kvalitu gastronomie. Dvoudenní seminář nabídne výjezd za farmáři, dodavateli a výrobci, ale také prostor pro sdílení zkušeností a testování v kuchyni vzdělávacího centra Um na Národní, kde kuchaři společně připraví několikachodové menu založené na surovině, které se seminář věnuje. Výsledek své práce pak naservírují hostům na degustačním pop-upu. Účastníci tak vidí a absolvují celou cestu suroviny z pole na talíř a poté k hostovi na stůl.

Témata: zvěřina, maso, sýry a mléčné výrobky, mouka a pečivo atd. 

60 hodin


Intenzivní kurz pro všechny, kdo uvažují o práci v gastronomii, anebo chtějí své vaření posunout na vyšší úroveň. Šéfkuchaři Ambiente vás během dvou nabitých víkendů zasvětí do práce v profesionální kuchyni, naučí vás ovládat technologie od konvektomatu až po sous-vide a uvaříte si spolu několik chodů, včetně svátečního oběda. Poté strávíte dvě směny v kuchyni vybraného provozu, abyste si v praxi vyzkoušeli pozici přípraváře. Tip: Restaurace sem můžou přihlašovat své nováčky, které chtějí zaškolit.

Kurz zahrnuje: 60 hodin s lektorem, přístup do on-line e-learingového programu ke kurzu, receptury, společné pivo po směně, certifikát o absolvování kurzu

Více informací o vypsaných kurzech pro kuchaře i o aktuálních termínech najdete zde.

Nevybrali jste si? Napište nám a vymyslíme něco na míru právě vašemu provozu.