Jak připravit luštěniny lákavě a zábavně

Cena: ¨4000 Kč

Lektor: Jana Biliková Jelič

12.10.2022 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Menu/Receptury

Rychlá miso polévka

Přílohy k masu:

  • Hráškovo-fazolový hummus s pistáciovým máslem
  • Pasta s cizrnou a ančovičkami
  • Fazolový salát
  • Cizrnová chilli majonéza

Banánový chlebíček s arašídovým krémem

Popis kurzu

Luštěniny jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i umami chuti – a proto pro vás Jana Jelič připravila nabitý kurz, na kterém se dozvíte všechno, co se hodí vědět o luštěninách a jejich správné domácí přípravě. Není to přitom nic náročného! Pod Janiným vedením si to rovnou vyzkoušíte na šesti lahodných pokrmech včetně dezertu.

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určený komukoli, kdo rád objevuje nové suroviny a chce se naučit, jak správně a chutně připravovat luštěniny.

Co se na kurzu naučíte:

  • vše o různých druzích luštěnin a o jejich prospěšnosti,
  • jak rozdílné typy luštěnin správně připravovat,
  • jak je uvařit, abyste si opravdu pochutnali.

O lektorce


Jana Jelič je vystudovaná právnička, ovšem zlákalo ji vaření a dnes patří mezi známé kuchařky. Kariéru začala v SaSaZu, pokračovala do Kampa Parku a pak oblékla rondon Ambiente v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Se svým analytickým a zvídavým přístupem se nikdy nepřestala ptát „proč“ a pro odpovědi si jezdila po celém světě. Absolvovala mnoho stáží v těch nejlepších i nejzajímavějších restauracích a získané zkušenosti předávala dál coby kreativní šéfkuchařka Ambiente. Dnes si Jana užívá roli mámy a baví se různorodými gastro projekty, které jí dávají smysl.