
Lektorka: Míša Pelíšková
Vratná záloha: 500 Kč
Pekařský kurz 1 a 2
Kapacita: 8 osob Délka kurzu: 4 hodiny
Croissanty a kremrole
Popis kurzu:
Naučíte se krok za krokem připravit domácí těsto prokládané máslem, ze kterého pak společně vytvoříme vytvořit croissanty, pain au chocolat a kremrole, co se jen rozplývají na jazyku. Kurz je vhodný pro začátečníky, ale na své si přijdou i zkušenější pekaři.
Co se na kurzu naučíte:
croissanty
pain au chocolat
kremrole
Sladké kynuté těsto, toast a rohlíky
Popis kurzu:
Dozvíte se všechno o kynutém těstě a naučíte se ho od základu náležitě zadělat. Z různých druhů těsta pak připravíme nadýchané koláče, toastový chléb a rohlíky. Na kurzu uvítáme začátečníky i mírně pokročilé.
Co se na kurzu naučíte:
toastový chléb
housky a rohlíky
základní kynuté těsto
Co je dobré vědět?
O lektorce:
Michaela Pelíšková je ostřílenou pekařkou. Z počátku ji více lákala cukrařina, pekařina ji ale nakonec přirostla k srdci. Po prvních pracovních zkušenostech v Českých Budějovicích její kroky směřovaly do Prahy. Po krátkém startu v Antonínově pekařství už ale Míša natrvalo zakotvila v Café Savoy. „Po vyučení jsem neměla tušení, co je to kvas nebo jak s ním pracovat”, říká teď už zkušená pekařka a dodává, že právě nekončící proces vzdělávání a zkoušení je to, co ji na pečení baví nejvíce. Nejradši se pouští do croissantů a baget, ve kterých se zdokonalovala i na zahraniční stáži. „Stačí malá chyba a celé snažení je zmařené”, popisuje Míša nutnost precizní práce. Na kurzu pečení vám odhalí tajemství těst – od jejich zadělání, tvarování až po samotné pečení a plnění. Kynuté, listové ani plundrové už pro vás nebudou oříškem.
I přesto, že je pečení pro Míšu celoživotní vášní, doma už se mu tolik nevěnuje. Rodinu občas potěší pekáčem kynutých buchet nebo závinem. Volný čas Míša raději věnuje svým velkým vášním – letectví a leteckým modelům a cestování.
Více o UM:
UM od Ambiente je místo otevřené všem profesionálům v gastronomii, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Tady to vře, bublá a pění. Naše tréninková kuchyň, kavárna, výčep i učebna jsou schované v suterénu budovy č. p. 28 na ulici Národní. Přímo v centru Prahy.