Jsme místem pro středoevropskou kuchyni

Chceme společně budovat místo, kde budeme znovuobjevovat, definovat, vytvářet a zaznamenávat tradici středoevropské kuchyně. Učíme se od sebe navzájem, ale i od kolegů z Česka a zahraničí, šíříme vše poznané a těšíme se ze sdílení. 


UM je místem, kde se servírují výtvory naší hladové zvědavosti.

UM je rodinnou kuchyní, ve které spolu vaří, čepují a pijí profíci, ale i zapálená veřejnost.

Proč to děláme

Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.


Národní 28

Tady dáváme prostor kuchařskému, výčepnímu a kavárenskému řemeslu. Tady se projídáme a propíjíme k tomu, kdo jsme. 


Nejbližší kurzy

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.


Kde nás najdete?

Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1

+420 221 105 221
um@ambi.cz

Kontaktujte nás