Jsme místem pro středoevropskou kuchyni
Chceme společně budovat místo, kde budeme znovuobjevovat, definovat, vytvářet a zaznamenávat tradici středoevropské kuchyně. Učíme se od sebe navzájem, ale i od kolegů z Česka a zahraničí, šíříme vše poznané a těšíme se ze sdílení.
UM je místem, kde se servírují výtvory naší hladové zvědavosti.
Proč to děláme
Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.
Nejbližší kurzy
Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Sladké a kynuté z Esky!
Vykouzlete ty nejlepší loupáky pod sluncem! Přesně takové, na jaké se stojí fronty v Esce. Šéfpekař Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout měkké, nadýchané a voňavé sladké těsto, pak si natrénujete tvarování loupáků i koláčů a domů si odnesete plnou tašku voňavého dobra.
Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Kde nás najdete?
Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1
+420 221 105 221
um@ambi.cz