Jak zpracovat podzimní úrodu

Jak se těšit z podzimní hojnosti i později?

Cena: 4000 Kč

Lektor: Jirka Horák

09.10.2022 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Přibližné menu (záleží na úrodě)

  • Povidla
  • Cuketové ragú
  • Rajčatový kečup
  • Papriková salsa
  • Nakládaná zelenina 
  • Kompot

Ke svačině placky z kysaného zelí s jablečným chutney a těstoviny s ragú

Popis kurzu

Koukáte na všechny ty švestky na stromě a říkáte si, co s nimi zase letos budete dělat? Máte plné bedny jablek a doma už to nikdo nechce jíst? Zkusili jste už všechny známé i neznámé cuketové recepty, a pořád sklízíte jednu za druhou? Ať už máte přebytky úrody, nebo tu barevnou podzimní hojnost prostě milujete, přijďte si ji zakonzervovat. Tento kurz nemá předem dané menu – budeme vařit z toho, co zahrada zrovna urodí. Přineste cokoli, čeho máte právě hojnost, nebo co zrovna ulovíte na trhu. Společně to zpracujeme a vy si domů odnesete sklenice plné dobrot. 

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určený všem, kdo milují chutě i vůně podzimu a chtějí si je dopřávat i na jaře a v létě.

 

Naučíte se:

  • vyrábět povidla ze švestek, hrušek či jiného ovoce, které bude zrovna k dispozici,
  • zásady konzervování,
  • připravovat zavařeniny a kompoty
  • základy nakládání zeleniny do kyselého láku či do soli
  • plus spousty dalších receptů, triků a postupů, které pak můžete doma zkoušet.

O lektorovi


Jiří Horák je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání a kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizze Nuova, Čestru, ale i v La Degustation Bohême Bourgeoise. Vařil v Anglii, na zkušenou vyrazil i do brazilské restaurace D.O.M. a na dalších stážích poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v Umu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou sobě vlastní sdílí své kulinářské vášně s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, nejspíš připravuje vyladěné langoše nebo tacos na různé pop-upové projekty. 

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.