Jsme místem pro středoevropskou kuchyni
Chceme společně budovat místo, kde budeme znovuobjevovat, definovat, vytvářet a zaznamenávat tradici středoevropské kuchyně. Učíme se od sebe navzájem, ale i od kolegů z Česka a zahraničí, šíříme vše poznané a těšíme se ze sdílení.
UM je místem, kde se servírují výtvory naší hladové zvědavosti.


Proč to děláme
Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.
Nejbližší kurzy
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Domácí příprava kávy: cappuccino
Máte chuť na cappuccino i doma, ale nevíte, jak správně připravit espresso a napěnit mléko? Tajemství tohoto nápoje vám odhalí speciální kávový kurz s head baristou Ambiente Ondrou Štöklem – od namletí kávy až po kreslení do mléčné pěny. Staňte se mistry italské klasiky!
Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!
Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.
Kde nás najdete?
Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1
+420 221 105 221
um@ambi.cz